Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Vermeulen licht draaien toe

LISSE – Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) probeerde donderdag 20 december uit te leggen, waarom haar partij in september nog falikant tegen de plannen voor het Raadhuisplein was, maar nu toch instemde met praktisch hetzelfde voorstel.
Vermeulen: ‘De kleinschaligheid van het plan en de komst van sociale woningen in het centrum waren de voornaamste redenen waarom het CDA toch erg enthousiast voor het plan geworden is. Kritische inwoners vragen zich af waarom het CDA nu mede-indiener is van het amendement dat moet bewerkstelligen dat het Raadhuisplein een andere bestemming krijgt. Wij wilden dat ook aan de eisen van het CDA tegemoet gekomen zou worden, ten aanzien van de gehele parkeersituatie.’ Ze vervolgde: ‘Nu is er een voorstel waarbij 25 parkeerplaatsen meer worden gerealiseerd en wordt aan onze eisen deels voldaan. Ook is een amendement tot stand gekomen waarin de veiligheid gewaarborgd wordt. We willen dit plan niet langer ophouden. Dit is goed voor Lisse en het is ook goed voor de ondernemers, als er meer mensen in het centrum komen.’