Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Verzuim op scholen daalt

KAAG EN BRAASSEM – Het aantal kinderen dat vaak verzuimt om naar school te gaan, is flink afgenomen. Vorig schooljaar waren er nog slechts vier leerlingen met ‘absoluut verzuim’; die kwamen helemaal niet op school opdagen. Ook waren er drie leerlilngen die langer dan vier weken achter elkaar niet naar school kwamen. Er was geen enkele leerling die viel onder de categorie ‘luxeverzuim’.
Wethouder Jan uit den Boogaard laat weten, dat er geen duidelijke oorzaak is waarom het verzuim is gedaald. Niet alleen in Kaag en Braassem, maar in de hele regio Holland Rijnland. ‘Het kan volgend jaar anders zijn. De invloed van de gemeente is hierop minimaal. Bij verzuim moet het onderwijs in eerste instantie aactie ondernemen en er is een leerplichtambtenaar die bij de ouders langs kan.’ Het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland laat uitzoeken waarom het aantal leerlingen dat verzuimt, toch daalt. En of dit komt door de leerplichtambtenaar, of dat uitgevallen leerlingen niet meer automatisch recht hebben op een bijstandsuitkering. Ook wordt gekeken hoe het verzuimpercentage helemaal naar nul gebracht kan worden. ‘Elke thuiszitter blijft er één teveel.’