Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Wethouder niet ongerust

NIEUWKOOP – De gemeenteraadsleden hoeven zich geen zorgen te maken over de voorbereidingen voor de invoering van de zogeheten 3D (drie decentralisaties op het sociale domein’. Wethouder Arie Muilwijk verzekerde de politici, dat de ambtenaren hard aan het werk zijn.
Meerdere partijen spraken hun ongerustheid uit, zoals de Midden Partij Nieuwkoop, Progressief Nieuwkoop en Onafhankelijk Liberaal Nieuwkoop. Namens deze laatste partij liet Leen Mur weten: ´Een groot deel van de inspanningen voor de invoering van het 3D-traject moet nog plaatsvinden in onze gemeente. Er komt een grote klus op ons af en de ongerustheid slaat mij om het hart, dat wij in december 2014 nog alle 3D-zaken er doorheen moeten jassen.´
Muilwijk stelde echter: ´Bij mij slaat de ongerustheid niet toe als het gaat om de lokale inkleuring. Onze ambtenaren zijn heel hard bezig met die lokale inkleuring.´ Hoe de gemeente de jeugdzorg binnen de Nieuwkoop op gaat zetten, wordt in februari duidelijk.