Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 december 2013

Zondagopenstellingen voldoen aan verwachtingen

LISSE – De zondagopenstellingen van de Bibliotheek Bollenstreek heeft geen massale stormloop veroorzaakt van mensen om op die dagen bij de bibliotheek hun boeken te komen lenen of evenementen te bezoeken. Toch bestaat er tevredenheid over de introductie. Klanten vinden de sfeer ‘gezellig’ en ‘relaxed’ in de bibliotheek; ze maken meer gebruik van het Leescafé en de publieks-computers. Ook de wifi wordt met de eigen laptop of smartphone gretig benut.
In de periode van januari 2012 tot april 2013 was de bibliotheek op 37 zondagen geopend. Het aantal bezoekers ligt op gemiddeld zo’n 125 mensen per zondag, maar er zijn ook uitschieters naar meer dan 200 mensen die op deze voormalige rustdag hun vertier in de bibliotheek zoeken. Lang niet iedereen komt dan meer naar dit gebouw voor het lenen van een boek. Vaak bezoeken ze de locatie om vermaakt te worden met optredens of exposities. Er zijn veertien culturele activiteiten georganiseerd, zoals een maandelijkse workshop, optredens van verschillende koren en meerdere lezingen.
De Bibliotheek Bollenstreek wil ook in 2014 weer een behoorlijk aantal zondagen de deuren openen. Gehoopt wordt, dat meerdere culturele organisaties gebruik willen maken van het podium, dat in de bibliotheek aanwezig is. Een ‘Culturele Commissie’ wordt opgezet, zodat ‘duurzame samenwerkingsverbanden’ kunnen worden opgezet tussen de Bibliotheek Bollenstreek en culturele organisaties in Lisse. Hiervoor worden vrijwilligers gezocht.