Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 januari 2014

Drinken op het nieuwe jaar

KAAG EN BRAASSEM – Meer dan honderd inwoners werden vrijdag 3 januari tijdens de nieuwjaarsborrel op het gemeentehuis muzikaal welkom geheten door de muzikanten van Liefde voor Harmonie. Tussen het netwerken door hield burgemeester Marina van der Velde haar traditionele nieuwjaarsspeech.
De eerste bestuurlijke verandering was echter al aan het begin van de avond duidelijk: de bezoekers konden kennis maken met de vernieuwde look van wethouder Ton van Velzen; met grijze baard en snor. Ook op andere gebieden gaat er veel veranderen, zo informeerde de burgemeester. ‘2014 wordt bijzonder. In de vijf jaar dat onze gemeente bestaat, is ongelooflijk veel gebeurd. We hebben een heel forsebezuingingsoperatie afgerond en de verliezen op projecten zijnafgeboekt. De gemeentelijke begroting gaat van 60 miljoen euro naar 100 miljoen euro, want de gemeente neemt taken op het gebied van werk, zorg en jeugd over van de rijksoverheid.’
Ze riep de inwoners op om ‘samen te werken en te verbinden. We moeten elkaar weten te bereiken en de hand te reiken. 2014 wordt het jaar van het burgerinitiatief, zoals de natuurbelevingstuin in Nieuwe Wetering, de Mariakapel in Oude Wetering en het Hospice voor de hele gemeente.’ Op de ongestelde vraag of Kaag en Braassem zich moet gaan voorbereiden op een nieuwe fusie, liet de burgemeester weten: ‘Onze gemeente zal de samenwerking aangaan als het beter en financieel gunstiger is. Maar onze omvang is voorlopig voldoende om goed te functioneren.’
Na een toost op het nieuwe jaar, was het tijd voor wethouder Floris Schoonderwoerd om de vrijwilligersprijzen uit te reiken. De prijs ‘Kanjers van het jaar’ werd gegeven aan Rosemarijn Buikema van de Christelijke Jongerenorganisatie uit Leimuiden. Daarnaast mag Bas van der Tang uit Oude Wetering mee op een uitwisselingsprogramma van de Lions Club. Hij kreeg deze prijs dankzij zijn vrijwilligerswerk als ondermeer jeugdleider en assistent gymleraar op basisscholen.
De Stichting Groen Licht kreeg de prijs ‘Vrijwilligersorganisatie van het jaar’ en Corrie Uljee nam deze prijs in ontvangst. De IJsclub Hoogmade kreeg de Publiekprijs en de titel ‘Meest fitte oudere’ ging naar de 89-jarige Jan Quint uit Woubrugge die nog altijd zeer actief is. Onder meer op Facebook. Na de prijsuitreikingen gingen de aanwezigen weer heftig netwerken; op zoek naar nieuwe kansen in het nieuwe jaar.