Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 januari 2014

Geld voor Essenkap

KAAG EN BRAASSEM – Een nieuw ‘beheerplan Bomen 2013 – 2015’ moet ervoor zorgen, dat er in de toekomst voldoende geld is om zieke Essen te snoeien en te kappen. Hiervoor wil het college van burgemeester en wethouders 7.500 euro per jaar reserveren.
 
Een groot deel van het bomenareaal, de longen van onze gemeente, bestaat uit Essen. Het risico hierbij is, dat als gevolg van de Essensterfte een groot aantal bomen extra onderhoud nodig hebben of afsterven in de komende jaren. Tegen deze bomenziekte is geen preventieve behandeling mogelijk. Om op deze ontwikkeling voorbereid te zijn, is dat extra budget van 7.500 euro noodzakelijk.