Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 januari 2014

Nieuwe opnameapparatuur

KAAG EN BRAASSEM – De tien jaar oude opnameapparatuur in de trouwzaal en de geluidsinstallatie in de raadszaal van het gemeentehuis worden vervangen. Hiervoor moet een bedrag van 26.000 euro worden uitgegeven. De gemeenteraad moet op 27 januari nog met dit collegevoorstel instemmen.
Volgen een ambtelijk advies neemt het aantal storingen in deze apparatuur de laatste tijd toe. ‘Op cruciale momenten laat de apparatuur het afweten. De storingen die optreden kunnen vaak niet door de eigen medewerkers verholpen worden. De apparatuur blijft kwetsbaar, is verouderd en aanpassing aan nieuwe ontwikkelingen bijvoorbeeld een camerasysteem is niet mogelijk.’
Daarom vindt het college het beter, dat het huidige system compleet vervangen wordt. Bij vier bedrijven zijn prijsopgaven aangevraagd voor nieuwe geluidapparatuur. Het bedrijf dat de opdracht binnensleept, als de gemeenteraad hier mee instemt, is BIS. In de toekomst moet het met extra investeringen ook mogelijk zijn om de politieke vergaderingen met een cameravolgsysteem thuis vanuit de luie stoel te kunnen volgen.