Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 januari 2014

Openbaar of niet

LEIMUIDEN – Een goede buur is altijd beter dan een verre vriend. Dat is een gezegde waar twee buren aan de Molenkade over mee kunnen praten. De buurvrouw heeft de gemeente gevraagd om handhavend op te treden tegen haar buurman. De strijd gaat om de vraag of een stuk weg op het schiereiland zelf openbaar is, of dat die alleen gebruikt mag worden door de buurman.
Het college van burgemeester en wethouders bepaalde dat dit wegdeel niet openbaar is. Het openbare gedeelte loopt volgens het colllege tot aan het schiereiland en niet óver het schiereiland. De buurvrouw heeft hier bezwaar tegen aangetekend, maar ze werd door een onafhankelijke hoorcommissie in het ongelijk gesteld. De weg aan de noordzijde van de bebouwing op het schiereiland aan het eind van de Molenkade blijft aangemerkt als ‘niet openbaar’.