Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 januari 2014

Slordigheidsfoutje van 54.000 euro

KAAG EN BRAASSEM – De gemeente vist achter het net waar het gaat om  een aanvullende uitkering van de rijksoverheid. De reden hiervoor is, dat de ambtenaren vergeten waren om in 2012 een verzoek om een meerjarige aanvullende uitkering (MAU) in te dienen. Hierdoor loopt de gemeente een bedrag van maar liefst 54.558 euro mis.
Al drie jaar achter elkaar had de gemeente extra geld ontvangen van de rijksoverheid uit het potje ‘Incidentele Aanvullende Uitkering (IAU). De feitelijke kosten voor de gemeentelijke verplichtingen voor de ‘Wet werk en bijstand’ bleken namelijk hoger dan was gedacht. Ook in juli van dit jaar heeft het college zo’n IAU-aanvraag ingediend, maar dat had dus een MAU-aanvraag moeten zijn, omdat je namelijk niet jarenlang achter elkaar kunt vragen om een incidentele aanvulling. Om die  reden krijgt de gemeente dus niet die ruim 54.000 euro. Het college van burgemeester en wethouders berust in de afwijzing.