Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

Beukenhof bedreigd

LISSE – Het is nog onzeker of de sociaal-culturele voorziening in de Beukenhof behouden kan blijven. Wethouder Cia Kroon (VVD) wilde hier tijdens de behandeling van de ‘Evaluatie accommodatiebeleid’ geen toezeggingen voor geven. Het onderwerp werd woensdag 12 februari besproken tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën.
Kroon beantwoordde de zorgelijke vragen over het mogelijk verdwijnen van deze voorziening door SGP/ChristenUnie, CDA, PvdA en Nieuw Lisse. Ze liet weten: ‘Voor de ouderen moet een sociaal-culturele voorziening aanwezig blijven. Maar de vraag is op wat voor manier. Er zijn ontwikkelingen als Rustoord, Voorhof, Raadhuisplein.’ Het is dus mogelijk dat in de toekomst de ouderen van de Beukenhof voor hun vertier zich in weer en wind moeten verplaatsen naar het Raadhuisplein.
Verder liet Ton Rutten, van onderzoeksbureau Hospitality consultants, weten dat Lisse te veel maatschappelijke voorzieningen heeft: ‘Er is sprake van overcapaciteit’. Fractievoorzitter Joke Vermeulen (CDA) oordeelde: ‘Wat jammer dat dit onderzoek niet eerder heeft plaatsgevonden. We zitten voor cultuur met een overcapaciteit van anderhalf gebouw. We hebben eerst (Floralis, Huis van Cultuur, JD) gebouwd en van alles bedacht en nu bedenken we om een onderzoek te laten uitvoeren.’ Ze voegde hier aan toe: ‘Het verhuizen van ’t Filmhuys naar Floralis gaat voor ’t Poelhuys een forse inkomstenderving betekenen. Dan moeten we bepalen wat we in stand houden.’