Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

‘Controleer op volksgezondheidsgevaar’

LISSE – De stankoverlast van de vijver in de Oranjebuurt blijft de politieke gemoederen bezig houden. Commissielid Cor van Dijk (D66) riep donderdag 13 februari wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) om hiervoor actie te ondernemen.
Van Dijk: ‘De bewonerscommissie stelt dat er balkons boven de vijver hangen. Toekomstige geuroverlast moet direct door de milieudienst worden gemeten. Zo wordt duidelijk dat er sprake is van geuroverlast en mogelijk zelfs een volksgezondheidsgevaar. Laat het college samen met Stek en de betrokken bewoners zo’n meldpunt voor geuroverlast tijdig oppakken.’ De wethouder zegde toe te onderzoeken of  er al een klachtenmeldpunt bestaat bij de Omgevingdienst West-Holland.