Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

‘D66 niet benadeeld’

KAAG EN BRAASSEM – De fractievoorzitters van de in de gemeenteraad vertegenwoordigde partijen hebben besloten dat er geen gemeentelijke aanplakborden komen, waarop de campagneposters voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart kunnen worden geplakt. Wethouder Antoon Kea vindt desgevraagd niet dat D66 benadeeld wordt.
Lijsttrekker Roel Terraneo van die partij beklaagde zich via Twitter namelijk over deze gang van zaken: ‘Doe je als D66 Kaag en Braassem voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, hebben de zittende partijen besloten geen aanplakborden te plaatsen.’ Kea liet weten: ‘De regels gelden voor alle politieke partijen. Ik kan me niet voorstellen waarom ze (D66) benadeeld zijn. Er is volop gelegenheid om borden neer te zetten, maar wel op particulier terrein. Tenzij die borden hinderlijk of gevaarlijk zijn. Als je reclame wilt maken in de eigen tuin, dan mag dat.’