Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

Dorp afgesloten van de wereld

JOEP DERKSEN
OEGSTGEEST – Zondag 23 maart tot en met woensdag 26 maart (om 05:00 uur) is het dorp praktisch afgesloten van de buitenwereld. De reden hiervoor is de nucleaire top (NSS: Nucleair Security Summit, JD), die in deze dagen gehouden wordt. 58 Regeringsleiders worden dan vanuit een kring van 60 kilometer rond Den Haag naar en van het World Forum gebracht, met in hun kielzog 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten. Het vervoer van de delegaties zorgt twee dagen lang voor ernstige verkeershinder in de Randstad en Oegstgeest zal heel veel overlast ervaren door de top.
Daarom wordt iedere inwoner geadviseerd om gedurende deze dagen thuis te werken en als mensen op pad willen gaan, wordt hen geadviseerd om de fiets of de trein te pakken. Tijdens deze dagen wordt namelijk de A44 tussen Burgerveen en Wassenaar in de richting van Den Haag op verschillende tijden afgesloten. Hetzelfde geldt voor de N44 tussen Wassenaar en de N14 in de richting van Den Haag. De N14 en de Landscheidingsweg (N440) zijn in beide richtingen afgesloten en op de A4 tussen Badhoevedorp en Burgerveen worden op bepaalde tijden rijstroken en afritten afgesloten. Eventuele doorgangen, danwel dwarsverbindingen op deze wegen (inclusief tunnels, viaducten, fietspaden en waterwegen) worden ongeveer15 minuten voor aankomst van een konvooi afgesloten.
De A44 richting Den Haag wordt afgesloten tussen zondag 23 maart vanaf 16:00 uur en maandag 24 maart tot 15:00 uur. Maar ook mag er op dit deel van de weg niet gereden worden tussen dinsdag 25 maart vanaf 13:00 uur tot en met woensdag 26 maart vanaf 05:00 uur. Op de 4 zijn tussen deknooppunten Badhoevedorp en Burgerveen in de richting van Den Haag minder rijstroken beschikbaar. Ook zjin de op- en afritten Hoofddorp, Hoofddorp-Zuid en de afrit Nieuw Vennep afgesloten. Voor meer informatie: www.vananaarbeter.nl/voorbereidopweg/nss.