Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.300, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

Initiatiefnemers Hospice krijgen de tijd

NIEUWE WETERING – Er hebben zich al gegadigden gemeld om nieuwe plannen voor de voormalige basisschool te realiseren. Maar de initiatiefnemers voor het Hospice krijgen van de gemeente de tijd om hun plannen voor een vestiging in dat gebouw te realiseren. Dit laat wethouder Antoon Kea desgevraagd weten.
Kea liet weten dat de Hospicegroep nog tot later dit jaar de tijd krijgt om een ontwikkelingsplan voor te leggen aan de gemeente. ‘Wij kunnen daar aan meewerken, afhankelijk van dat plan waar zij op aan het broeden zijn. Een hospice is niet moelijk te combineren met andere activiteiten, al is een hospice niet op iedere locatie denkbaar.’ Maar moet de gemeente zich niet wat intensiever inzetten voor de komst van het Hospice? Waarom alleen maar afwachten tot er plannen zijn uitgewerkt; het college zou ook zelf actief kunnen meedenken en met voorstellen komen. Kea: ‘Er is een heel enthousiaste groep mensen die zich bezig houdt met het idee een hospice te stichten. Daar denken en werken we actief aan mee. We proberen duidelijk te zijn met het stellen van kaders. De groep is enthousiast genoeg om te kijken met welke instanties dat kan gebeuren.’