Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2014

Uitrit mag toch

JOEP DERKSEN
LEIMUIDEN – De bewoner aan de Acacialaan 27 mag toch een uitweg aanleggen. In eerste instantie weigerde de gemeente dit verzoek, onder meer omdat de breedte van een parkeerplek naast het huis maximaal 2,4 meter in plaats van 2,5 meter zou worden. Maar nadat de bewoner een bezwaarschrift had ingediend tegen dit besluit, kreeg hij toch toestemming voor de aanleg van de uitweg.
De vergunning voor de wegaanleg werd in eerste instantie om drie redenen geweigerd: er zou naast de woning te weinig ruimte beschikbbaar zijn om achter de voorgevelrooilijn te kunnen parkeren, naast de woning wordt de breedte van 2,50 meter niet gehaald om de auto te kunne parkeren en door het aanleggen van een inrit zou er op de openbare weg een parkeerplek verloren gaan. De bezwaarmaker weerlegde dit met de argumenten dat er elders in de buurt ook niet geparkeerd wordt achter de voorgevelrooilijn. Bovendien gaan er geen openbare  parkeerplaatsen verloren, omdat er aan de oneven zijde van de Acacialaan (bij de toekomstige uitrit) paaltjes zijn neergezet; dar kan dus niet op de stoep geparkeerd worden.
Met name dit laatste argument zorgde ervoor dat het bezwaar werd toegekend door de Commissie voor de bezwaarschriften. ‘Er gaat geen openbare parkeerplaats verloren. Er wordt juist parkeergelegenheid gecreëerd op eigen terein, aangezien door deze uitweg de bewoners van nummer 27 zullen parkeren op eigen terrein.’
Het college van burgemeester en wethouders volgt dit advies op, zo liet wethouder Antoon Kea donderdag 13 februari weten. ‘We hebben ons laten overtuigen’. Vindt de wethouder dat de regels zo streng moeten worden toegepast, als een aanvraag voor een uitrit al wordt afgewezen omdat de parkeerruimte voor een auto geen 2,50 meter, maar 2,40 meter is? Kea: ‘De regels waren achteraf wat te rigide toegepast. Er is iets meer mogelijk, maar we moeten wel de regels toepassen die we hebben.’ Overigens maken de ambtenaren van de afdeling Verkeer zich zorgen over het collegebesluit; zij vrezen voor een ‘precedentwerking’, waar het gaat om de toegestane breedte van de parkeerplaats van 2,40 meter.