Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2014

Alliander mag niet uitbreiden

KAAG EN BRAASSEM – Alliander N.V. wil uitbreiden naar de Duitse markt. Maar dat gaat niet gebeuren, als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Nederlandse gemeenten zijn aandeelhouder van Alliander en zij moeten toestemming geven voor deze expansie.
 
Kaag en Braassem vertegenwoordigt een aandelenpercentage van minder dan 1%. Het college vindt de uitbreiding naar Duitsland geen goed idee, zo laat wethouder Jan Uit den Boogaard weten. ‘Wij vinden niet dat je met publiek geld moet investeren in Duitsland. Voordat je dat doet, moet je eerst Alliander nog verder verzelfstandigen. Wij vinden dat je geen risico’s moet lopen met investeringen van publiek geld in het buitenland. Anders kun je ook wel gasleidingen naar rusland aanleggen.’