Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2014

Dierenpension Pocahondas blijft in gemeente

JOEP DERKSEN
LEIMUIDEN – In Bilderdam was Dierenhotel Pocahondas niet meer gewenst. Onder druk van de omwonenden moesten de eigenaren een andere locatie uitzoeken. De eerste optie in Nieuw Vennep verviel, omdat er geen overeenstemming gevonden kon worden over de grondprijs. Maar nu lijkt het er op dat pension Pocahondas mag verhuizen naar de Herenweg 33. Een principeaanvraag is ingediend en het college van burgemeester en wethouders stemde hier vorige week mee in. Het huidge dierenpension in Bilderdam moet op 1 juli van dit jaar de deuren gesloten hebben, op straffe van een dwangsom van 200.000 euro.
De initiatiefnemers willen het nieuwe pension het liefst niet conventioneel bouwen, maar op een manier zodat de geluidsoverlast voor de omgeving beperkt blijft en de ruimtelijke kwaliteit er niet onder leidt. Ze willen een enkellaags, halfverdiept pension realiseren met een grasdak zodat de naastgelegen loodsen ook wat meer gemaskeerd worden. De nieuwe locatie wordt groter dan de huidige locatie, omdat het bedrijf onlangs ook één van de weinige ´justitiële opvanglocaties´ is geworden. Volgens de gemeente bestaat er door die opvang en de lokale werkgelegenheid ook een maatschappelijk belang voor het behoud van het bedrijf.
Wethouder Jan Uit den Boogaard laat opgetogen weten: ´Er is overleg geweest met de naastgelegen buren en zij hebben geen bezwaar. Ons college is hier erg blij mee. Het voldoet aan een behoefte. Ze stellen ook SWA mensen te werk en zijn heel actief in MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, JD).´ Het huidig bedrijf aan de Heereweg 33, een zeilmakerij, wordt beeindigd.

1 Comments:

At 11:59 a.m., Anonymous Anoniem said...

Dat de omwonende geen bezwaar hebben is grote onzin en in de wereld geholpen door de eigenaar van Pocachondras.
De omwonende hebben totaal geen vertrouwen tav de beperkte geluidsoverlast.
Pocahondas heeft in Bilderdam 7 jaar de buurt tot een hel gemaakt.
Nu wil de gemeente 3 km verderop het dierenpension gaan toestaan.
Op 24 april om 20.00 is aan de Herenweg 33 een voorlichtingsavond. Daar zal flink protest klinken!

 

Een reactie posten

<< Home