Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2014

Energiecooperatie ziet het licht

JOEP DERKSEN
KAAG EN BRAASSEM – Het voormalig gemeenteraadslid Job Grovenstein richt samen met een groepje mensen een energiecooperatie op. In steeds meer steden en dorpen komen initiatieven om zelf groene energie te gaan opwekken. Het is duurzaam en een aanzet voor een regionale economie.
Grovenstein stelt: ´Zonnepanelen zijn vaak de snelste en eenvoudigste vorm om dit te doen. Maar niet iedereen heeft een dak dat geschikt is voor zonne-energie en de investeringen kunnen voor sommige mensen best hoog zijn. Samen investeren in een energie productie coöperatie is dan de uitkomst.´
Huishoudens die via een coöperatie gaan investeren in een zonnepanelenproject krijgen volgens Grovenstein korting op de energiebelasting die zij thuis betalen, namelijk 7,5 cent exclusief BTW (incl. 9,07 cent) voor elke kWh (kilowattuur) dat hun zonnepaneel produceert. ´Daarmee worden grotere projecten mogelijk´, aldus Grovenstein, die de energiecooperatie samen met Cees de Lange uit Woubrugge realiseert. ´In principe is er al voldoende m2 dak beschikbaar, maar we zoeken nog potentiele leden die willen deelnemen.´
De initiatiefnemers willen een informatieavond organiseren om meer details te verstrekken over hoe mensen hun eigen duurzame energie kunnen opwekken op andermans dak. Wie deze informatieavond wil bezoeken, kan een mail sturen naar: jobgrovenstein@live.com.