Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2014

Sloopterrein afgesloten door asbestgevaar

WOUBRUGGE – De Kruisweg 2-6B is dinsdag 25 maart volledig  afgezet. De gemeente heeft geconstateerd, dat de eigenaar zonder vergunning sloopwerkzaamheden zijn uitgevoerd en dat er illegaal asbesthoudend materiaal is afgevoerd. Wethouder Jan Uit den Boogaard vertelt over dit collegebesluit.
De wethouder: ‘De eigenaar is zonder sloopvergunning gaan slopen en heeft asbesthoudend maeriaal afgevoerd. Er is een algeheel verbod op het terrein, om dat te betreden en daarmee is het een strafrechtelijk traject geworden. Als de eigenaar verder wil slopen, moet er een saneringsplan komen. Deze zaak is nu in handen van de milieupolitie.’ Zodra de eigenaar het zegel van de afsluiting verbreekt, loopt hij het risico om maximaal twee jaar de gevangenis  in te moeten. Ook hangt hem dan een dwangsom van 200.000 euro boveen het hoofd.
Het college heeft eveneens het vermoeden, dat er andere zaken illegaal zijn uitgevoerd. Uit den Boogaard: ‘Er lijkt asbesthoudend materiaal langs de Zwetweg in Woubrugge gedumpt te zijn. Dat spul lijkt op het asbesthoudend materiaal wat in de woning aanwezig was. De milieupolitie onderzoekt dit.’