Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 maart 2014

Zorgboerderij in Zwanendrift

LISSE – Een woon-/zorgboerderij aan de Laan van Rijckevorsel 16. Het college van burgemeester en wethouders stemde dinsdag 18 maart in met dit principeverzoek. De monumentale boerderij Zwanendrift mag voor dit doel aangepast worden; de ene kant van het gebouw wordt omgebouwd tot een woning voor één gezin en in de rest van het pand komt een zorgboerderij, waar vijf bewoners met een verstandelijke beperking dag en nacht zorg krijgen. Ook kunnen andere mensen met een verstandelijke beperking de zorgboerderij bezoeken.
 
Met name voor thuiswonende kinderen met een verstandelijke beperking en hun ouders kan deze zorgboerderij een uitkomst zijn. De ouders worden even ontlast  en de doelgroep geniet van de omgang met dieren op de kinderboerderij. Ook leren de bewoners en bezoekers hoe je boodschappen moet halen, contacten legt met buurtbewoners en voor hen werkzaamheden verricht, indien gewenst. Het college stemt in met een wijziging van het bestemmingsplan van de monumentale boerderij, om de plannen mogelijk te maken. Een woon-/zorgboerderij past in het coalitieprogramma 2010-2014. Voor zorgbehoevenden en mensen met een beperking moet er een passend aanbod van woonvormen zijn met daarop afgestemde zorg- en dienstverlening. Wel moet het achterliggende grasland, ‘het landje van Schrama’, bereikbaar blijven via de Laan van Rijckevorsel.