Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Blauwe ogen zijn niet voldoende

LISSE – Het nieuwe college van burgemeester en wethouders moet er voor zorgen, dat voorstellen aan de gemeenteraad beter van kwaliteit worden. Deze uitdrukkelijke wens uitten drie politieke partijen tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 23 april. Zij deden dit in stemverklaringen tijdens de behandeling van het collegevoorstel ‘Aanvullend krediet ICT Hillegom – Lisse’.
 
Fractievoorzitter Wim Slootbeek (VVD) stelde: ‘Dit gaat over een krediet van 388.000 euro. Het voorstel dat er lag, was onduidelijk. Pas na een toelichting van toenmalig wethouder Van Zelst is duielijk geworden wat de bedoeling was. We willen in de komende periode complete en duidelijke voorstellen.’ D66-fractievoorzitter Jeanet van der Laan (D66) vulde aan: ‘Er moet altijd inhoudelijk informatie gegeven worden waarom het krediet gevraagd wordt. Respecteer het budgetrecht van de raad. We willen en kunnen niet u op de blauwe ogen geloven, hoe mooi ze ook zijn.’ Fractievoorzitter Kees van der Zwet (CDA) verklaarde zich helemaal akkoord te zijn met deze hartgrondig gemeende standpunten.