Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Bulb valley

LISSE – De Duin- en Bollenstreek moet haar internationale imago aanpassen. Onno Zwart, directeur van de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij B.V. (GOM) heeft hiervoor grote ambities. Hij liet woensdag 23 april aan de politici van de bollendorpen weten dat zijn ambitie is, om van deze streek een ‘Bulb Valley’ te maken. Een soort Sillicon Valley dus, waarbij de nadruk ligt op het exploiteren en (technisch)  uitbreiden van de bollenkwekerij.
Zwart stelde, dat in Bulb Valley de economische activiteiten zich op vier sectoren zouden moeten richten. Deze streek moet de wereldmarktleider worden in de bloembollenhandel en –logistiek, maar ook een internationaal toeristische trekpleister blijven. Bovendien moet Bulb Valley uitgroeien tot het centrum van onderzoek een ontwikkeling in de bloembollensector en moet alle kennis hier aanwezig zijn, waar het gaat om de moderne teelt en bedrijfsvoering.