Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Centrale inkoop jeugdhulp

LISSE – De uitvoering van de jeugdhulp wordt door de gemeenten gezamenlijk opgepakt. Daarom gaat het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland opdracht geven aan instellingen om de jeugdhulp uit te voeren. Iedere gemeente gaat meebetalen aan deze ‘opstart en coördinatie van het regionaal opdrachtgeverschap jeugdhulp’ en voor Lisse gaat het hier om ruim 17.000 euro.
Doordat de gemeenten samenwerken, kunnen een hoop kosten en bureaucratie bespaard worden. In de regio zijn namelijk meer dan 300 aanbieders van jeugdhulp actief en op dit moment geeft iedere gemeente haar eigen opdrachten tot het uitvoeren van die zorg. Bovendien kan bij een grotere opdracht ook een betere prijs bedongen worden, zo is de gedachte. Nadelen zijn er ook aan dit centrale inkoopsysteem. De mogelijkheden dat gemeenten ook lokaal kunnen bepalen, hoe de jeugdhulp wordt uitgevoerd, worden minder.