Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Exploitatieovereenkomst ondertekend

Zwembad BinnenZee opent op zaterdag 17 mei
JOEP DERKSEN
NOORDWIJK – Eindelijk was  het dan zo ver: wethouder Gerben van Duin kon namens de gemeente de exploitatieovereenkomst van zwembad BinnenZee ondertekenen. Namens Sportfondsen Nederland B.V. zette Bob van Soest, regiomanager Exploitatie, donderdag 24 april zijn paraaf. Deze gebeurtenis betekende het einde van een jarenlange discussie over de komst en realisatie van het nieuwe zwembad, maar tegelijkertijd ook de start  van een twintigjarige relatie tussen de gemeente en Sportfondsen.
Van Duin is uitermate blij met wat er tot nu toe gerealiseerd  is. ‘Het zwembad is prachtig en staat op een zeldzaam mooie plek; midden in het dorp. We hebben gekozen voor sport in het dorp. Mensen die zeiden dat het zwembad niet gaat lukken, hebben geen gelijk gehad.’ Uit een Europese aanbesteding voor de exploitatie  van BinnenZee kwam Sportfondsen als beste bedrijf boven. Van Duin: ‘We hebben voor de komende twintig jaar de exploitatie verzekerd in de begroting en sparen tegelijkertijd, zodat we in 2034 het zwembad kunnen moderniseren. Hierdoor kunnen generaties na ons blijven zwemmen in Noordwijk.’
Ook Van Soest was ‘ontzettend blij’ dat het contract ondertekend werd en de zwembaddeuren op 17 mei om 11:00 uur voor het eerst open gaan. Mensen die vaker dan anderhalf keer per week het zwembad bezoeken, gaan minder betalen en voor de incididentele bezoeker stijgt de prijs met slechts enkele dubbeltjes ten opzicht  van de huidige toegangsprijs van 4,40 euro per persoon.
Deze tarieven zijn mogelijk, omdat het nieuwe zwembad ook veel efficiënter gebruikt kan worden. Van Soest: ‘Door de scheidingswand tussen de zwembaden kunnen tegelijkertijd verenigingen en bezoekers die vrij willen zwemmen gebruik maken van de faciliteiten. Noordwijkers kunnen voortaan vier tot vijf avonden per week naar het zwembad.’