Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Gemeente wil bak voor Rijnlandroute

OEGSTGEEST – Veel inwoners en hard werkende forenzen genieten van het feit dat er op de A44 een maximum snelheid geldt van 120 km per uur. En ziet die snelheid het liefst nog verhoogd worden naar 130 km per uur. Ook minister Schultz van Haegen heeft al meerdere malen laten weten dat de snelheid niet verlaagd wordt. Maar de lokale politiek blijft krampachtig vasthouden aan de wens tot snelheidsverlaging en iedere mogelijkheid wordt aangegrepen om die wens te uiten.
Donderdag 24 april kwam het vernieuwde ontwerp van de Rijnlandroute aan bod tijdens de gemeenteraadsvergadering en zowel CDA als  D66 pleitten voor een maximum snelheid van 100 km per uur ‘en het liefst nog lager’, aldus Maarien den Boer (CDA). Ook waren er vragen over de komst van de McDonalds naar het Biosciencepark en de mogelijkheid dat wegen van Oegstgeest gebruikt worden als sluiproute.
Wethouder Wendelien Tönjann (VVD) liet voor de zoveelste keer weten dat de maximum snelheid op de A44 blijft staan op 120 km per uur en dat de minister onvermurwbaar is. Verkeerstechnisch is dat namelijk heel goed mogelijk, zeker wanneer de Rijnlandroute gerealiseerd is en er meer ruimte ontstaat voor het autoverkeer om zich in de regio te verplaatsen. De wethouder bevestigde dat ook zij geen voorstander is van het plaatsen van een McDonalds-vestiging op het Biosciencepark.
Als het aan het college ligt, wordt het deel van de Rijnlandroute bij Oegstgeest ‘in een bak’ aangelegd. Tönjannn: ‘Er komt wel een bak in Voorschoten en Voorburg en Katwijk en ik heb aangegeven dat het jammer zou zijn als we voor de rechter moet staan om dit voor Oegstgeest te eisen.’ Over het mogelijke sluipverkeer informeerde de wethouder: ‘We willen een nulmeting hebben en later een extra meting. We gaan er van uit dat er geen sluipverkeer zal komen.’