Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 april 2014

Muilkorven van hond

LISSE – Een gevaarlijke hond moet  voortaan altijd gemuilkorfd en kort aangelijnd worden, op het moment dat dit dier naar buiten gaat. Al meerdere malen heeft deze hond, een Leonberger, mensen en andere honden gebeten of proberen te bijten. Het college van burgemeester en wethouders besloot dinsdag 22 april dat de maat vol was.
Een politierapport is opgesteld, met daarin de informatie dat de hond bij in ieder geval zes bijtincidenten betrokken is geweest, zonder dat hier aanleiding voor zou zijn geweest. ‘De hond vormt een gevaar voor mens en dier’, zo laat de gemeente weten. Het aanlijngebod geldt voor deze hond in de hele gemeente, dus ook op de losloopplaatsen. De eigenaar van de hond wordt dringend  geadvisseerd om samen met de hond een gehoorzaamheidscursus te volgen.