Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Busbaan voor auto’s

OEGSTGEEST – Het college van burgemeester en wethouders gaat toch akkoord met het openstellen van de busbaan op de Rijnzichtweg voor alle verkeer. Deze openstelling gebeurt zodra de afrit FloraHolland-A44 klaar is.
De politiek had nog gevraagd om te kijken of er een ‘dynamisch’ systeem ingevoerd kan worden. Hierbij zou de busbaan in principe alleen voor bussen behouden blijven, en deze strook alleen open gana als er veel verkeer is. Rijkswaterstaat heeft dit voorstel overwogen en vanwege verkeersveiligheidsaspecten falikant afgewezen. ‘Met een systeem van dynamische wijzigingen ontstaat er onduidelijkheid voor de weggebruiker; hierdoor komt de verkeersveiligheid onder druk te staan. Het aanleggen en exploiteren van deze systemen brengt hoge kosten met zich mee, die niet in verhouding staan tot de baten’, aldus Rijkswaterstaat. Bovendien is op basis van een verkeersonderzoek duidelijk, dat de busstrook in de spitstijden altijd beschikbaar moet zijn voor het autoverkeer. Dit vanwege de grote drukte op de weg. Het college verwerpt hierdoor de ambitie van een dynamische busstrook. Op donderdag 8 mei zal blijken of de politieke partijen het hier in meerderheid over eens zijn.