Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

College wijst bezwaren af

ROELOFARENDSVEEN – Tegen het inpandig verbouwen van bedrijfsruimten en het terugbouwen van een historisch veilingkantoor aan het Zuideinde 3b was een bezwaarschrift ingediend en de commissie voor de Bezwaarschriften vond, dat de bezwaarmaker op een aantal punten gelijk had. Het college van burgemeester en wethouders legt het advies van de commissie echter grotendeels naast zich neer.
Volgens de commissie voor de Bezwaarschriften had er een archeologisch onderzoek plaats moeten vinden, omdat er dieper dan 30 centimeter onder de grond wordt gegraven. Een ambtelijk advies laat echter weten, dat het gebied waarop het historische veilingkantoor komt, een afmeting heeft van 83 m2 en dat is minder dan de minimale oppervlakte van 100 m2, waarbij zo’n archeologisch onderzoek inderdaad vereist is.
De bezwaarmaker werd ook in het gelijk gesteld door de commissie, waar het ging om het plaatsen van reclame-uitingen en het kappen van bomen. Voor het weghalen van deze zuurstofbrengers, was geen vergunning kapvergunning aangevraagd, maar dat hoeft volgens de gemente niet, omdat dit ‘geen beschermingswaardige bomen’ waren. Ook het papierwerk was niet in orde, maar de gemeente heeft de indiener van het plan gevraagd om alsnog een gewijzigd aanvraagformulier in te vullen, om deze fout te herstellen. Dat is inmiddels gebeurt en dus kon het college met een gerust hart instemmen met het besluit over de bouwplannen.