Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

De Kleer doet wethouder sidderen

NIEUWKOOP > Met slechts één vraag zorgde de 16-jarige fractieassistent Tom de Kleer (VVD) er voor, dat wethouder Elkhuizen een collegevoorstel moest intrekken. Het gebeurde donderdag 8 mei tijdens de vergadering van de meningsvormende raad.
De politici spraken over de vraag of de gemeente uit de ‘Gemeenschappelijke regeling Schadeschap luchthaven Schiphol’ moest stappen. Deze organisatie handelt schadeclaims over Schipholoverlast af en nieuwe gevallen worden niet meer aangenomen. Het kan echter zijn, dat nieuwe ontwikkelingen vanuit de landelijke politiek er voor kunnen zorgen, dat er nieuwe vliegroutes komen, die weer leiden tot nieuwe klachten. Klachten die later toch nog financieel vergoed kunnen worden. De Kleer vroeg zich daarom af: ‘Als er in de toekomst verschillende aanvliegroutes komen, is het dan nog mogelijk om weer toe te treden?’ Elkhuizen kon deze vraag niet beantwoorden. Hij liet weten, dat hij hierover al contact had gehad met de secretaris van het Schadeschap. ‘De regelingen voorzien niet in het weer toetreden tot het Schadeschap.’ De wethouder liet daarop weten, dat hij het collegevoorstel introk, totdat er zekerheid is over de mogelijkheid van het weer toetreden tot het Schadeschap. ‘Ik ga dat haarfijn uitzoeken’, aldus Elkhuizen.