Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Derde hockeyveld Hisalis

LISSE – De hockeyvereniging Hisalis krijgt deze zomer al een derde hockeyveld. Het nieuwe college van burgemeester en wethouders heeft in haar allereerste vergadering besloten om hiervoor 711.000 euro beschikbaar te stellen. Om het derde veld mogelijk te maken, wordt het huidige tweede hockeyveld een kwartslag gedraaid. Hierdoor is er genoeg ruimte om het derde hocekveld aan te leggen.
Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) informeerde dinsdag 6 mei: ‘Enige jaren geleden heeft de  gemeenteraad 5 miljoen euro opzij gelegd voor de sport. Dit geld is ondermeer gebruikt voor de overkapping van de LTC. Na de realisatie van dit derde hockeyveld komt FC Lisse aan de beurt in verband met de (uitbreiding van de, JD) parkeerplaatsen.’ Het derde hockeyveld is volgens Ruigrok absoluut noodzakelijk: ‘Dit derde veld is al heel veel jaren een wens van Hisalis, want zij hebben al jaren een ledenstop; het is een snel groeiende vereniging. We hebben als Lisse de intentie om de verenigingen de ruimte te geven.’
Het nieuwe semi-waterveld wordt nog deze zomer aangelegd, zo is de bedoeling. Het huidige tweede veld komt evenwijdig te liggen aan het clubhuis. Dat veld is overigens slechts enkele jaren geleden aangelegd, op kosten van de inwoners. Nu moet dat veld alweer gedraaid worden. Is dat geen kapitaalsvernietiging? Ruigrok: ‘Indertijd is door de raad besloten om het zo aan te leggen. Het is voortschrijdend inzicht. Een alternatief voor het derde hockeyveld zou zijn om het aan de overkant aan te leggen, maar dat is onpraktisch. Je moet dan de weg over en we willen de hockeyactiviteiten het liefst op dezelfde plek houden.’ Als er meer mensen lid worden, kan het zijn dat het clubhuis te klein wordt. Draait de gemeente dan ook op voor de kosten van het aanpassen van dat clubhuis? Dat blijkt niet zo te zijn. ‘Daar moet Hisalis zelf voor zorgen.’ Wanneer er geen bezwaren binnen komen, wordt vlak na de laatste hockeywedstrijd op 21 juni begonnen met de werkzaamheden.