Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2014

Door de achterdeur

OEGSTGEEST – Het had weinig gescheeld of voormalig wethouder Johanna Haanstra moest de politieke arena door de achterdeur verlaten. Zij had haar laatste zegje gedaan in de gecombineerde vergadering van Burger en Ruimte en dat was hét moment van de voorzitter – of één van de andere commissieleden om haar in het zonnetje te zetten. Het gebeurde niet. Haanstra stond op en verliet de zaal. De enige die alert reageerde was fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO), die haar achterna liep en haar in de hal van het gemeentehuis nog een grote bos bloemen in de handen drukte.
Is het niet gebruikelijk om oud-wethouders te bedanken voor hun werk? Van Tongeren: ‘Dit is dus de manier waarop deze raad met elkaar omgaat.’ Gelukkig voor Haanstra greep burgemeester Jan Waaijer in tijdens de aansluitende gemeenteraadsvergadering. Waaijer liet de politici weten: ‘Ik heb met Haanstra overlegt hoe zij afscheid wil nemen. Ze wil dat low pofile doen en niet in deze vergadering.’ Woensdag 21 mei neemt Haanstra op het gemeentehuis afscheid van de ambtenaren en andere betrokkenen.