Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Einde aan zwemmen in de nacht

NIEUWKOOP > Het Meijepark wordt een recreatief ‘uitloopgebied’, waar alle inwoners en toeristen tussen zonsopgang en zonsondergang gebruik van kunnen maken. Het nachtelijk zwemmen – al dan niet gekleed – behoort echter tot het verleden. Op dinsdag 20 mei ging de gemeenteraad unaniem akkoord met dit plan.
Dit gebied ligt op de voormalige camping Roerdomp en er komt niet aleen een strandje aan het water, maar ook aanlegsteigers en bruggen. Bovendien worden extra bomen en struiken aangeplant. Wethouder Piet Melzer kon vorige week al melden, dat een ondernemer bereid is om tijdens de zomermaanden met een strandtent aanwezig te zijn. Zodat de strandbezoekers kunnen genieten van ijsjes, friet of (fris)drankjes.
Melzer: ‘De strandtent krijgt niet de kleuren, zoals je aan de Noordzee ziet, maar krijgt een natuurlijke kleur. Het Meijerpark is een natuurpark en juist bedoeld voor extensief gebruik. Er zullen mensen gaan genieten van de natuur, maar het park zal niet honderden tot duizenden toeristen trekken.’ Fractieassistent Quinten van Dobben (VVD) vroeg zich af hoe dat strand aangelegd kan worden. ‘Hoe gaan we zand op veen leggen en hoe wordt  het schoon gehouden?’ De wethouder liet hierover weten:’ Daar is indringend naar gekeken. Je kunt niet zomaar een laag mooi zand aanleggen op veenlaag: dat spoelt weg of anders zakt het strandzand naar beneden als de laag te dik is. Er wordt voor gezorgd dat er geen sprake  is van inklinking of van wegspoelen.’ Commissielid Martin Hoekstra (D66) sprak vanuit zijn hart: ‘Dit is het mooiste plekje om midden in de nacht te zwemmen. Op het moment dat het toegankelijker wordt, is het mijn angst dat het ook ’s avonds om 22:00  uur gesloten moet gaan worden. Laat het nachtzwemmen in de plas voor iedereen toegankelijk houden.’ Helaas voor Hoekstra wordt het nachtzwemmen niet meer mogelijk. De wethouder stelde: ‘Het is ongewenst om u daar‘s nachts te bevinden, laat staan daar te zwemmen.’