Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2014

Grotere rol burgemeester

NIEUWKOOP – De partijen Samen Beter Nieuwkoop (SBN), CDA en D66 zijn er uit: zij vormen de komende vier jaren de coalitie. Donderdag 15 mei werden de kandidaat-wethouders gepresenteerd.
Guus Elkhuizen (SBN) en Trudy Veninga (CDA) keren weer terug als wethouder. Veninga gaat zich onder meer bezig houden met ruimtelijke ordening, economische ontwikkeling en arbeidsparticipatie. Elkhuizen bemoeit zich met zaken als dorpsgericht werken, openbare ruimte en verkeer en mobiliteit. D66 levert een nieuw gezicht; Annette Pietersen. Zij richt zich vooral op de decentralisaties in het sociale domein. Bijvoorbeeld op de veranderingen in de zorg. Nieuw is, dat burgemeester Frans Buijserd verantwoordelijk wordt voor de onderwerpen financiën, bedrijfsvoering en personeel en organisatie. Op die manier hoeft de coalitie niet op zoek te gaan naar nog een wethouder die, al dan niet part-time, voor de gemeente aan het werk gaat. Kandidaat-wethouder Guus Elkhuizen laat hierover weten, dat de gemeente minder gaat uitgeven aan wethouderssalarissen: ‘Als wij van onze samenleving verwachten dat zij met minder middelen ook meer zelf moeten doen, dan moeten we beginnen met het geven van een voorbeeld.’