Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Huismussen belangrijjker dan buurvrouw

WOERDENSE VERLAAT > Een goede buur is beter dan een verre vriend. Daar kwam ondernemer Yvonne Jordan van het bedrijf De Haeckse Hoeve aan de Voorhaakdijk achter.  Regelmatig komen mensen hier om hun (ziekte)zorgen te vergeten en tot rust te komen. Mede door de natuurlijke omgeving en de wijdse uitzichten lukt dat vaak prima. Maar nu hebben de naaste buren het plan opgevat om een extra woning te bouwen; precies in de zichtlijn van de gasten. Jordan vroeg de politici op donderdag 8 mei om de bouwplannen hierop aan te passen en de woning te verplaatsen. Ze viste echter achter het net. De buren mogen hun bouwplannen doorzetten.
De politici vonden het een goede zaak, dat oude bebouwing weggehaald wordt, zodat er een nieuw pand voor in de plaats komt. De oude veehouderij is namelijk  gesloten, constateerde commissielid Herbert den Hertog (SGP/CU): ‘Die koeien zijn al lang opgegeten.’ Wel vond zijn collega Jan Hardenberg (VVD) dat de initiatiefnemers wat meer rekening konden houden met hun buren. ‘Er  is wel aandacht voor vervangende woonruimte van zes huismussen en een paar vleermuizen, maar de buurvrouw wordt niet gehoord. Het is vreemd dat men elkaar daar niet in kan vinden.’ Wethouder Trudy Veninga liet verder weten, dat het moeilijkk was om de woningbouw op een andere locatie te plaatsen en dat het gebouw ‘door voldoende bossages’ aan het zicht onttrokken wordt. Daarmee was de kogel door de kerk en werden de bouwplannen goedgekeurd.