Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

‘Meer dan een dagtaak’

OEGSTGEEST – De drie wethouders Wendelien Tönjann (VVD), Jos Roeffen (LO) en Marien den Boer (CDA) gaan allemaal voor een voltijdsfunctie en kiezer er niet voor om een parttime baan aan te nemen. Zou het in deze economische tijden geen goed signaal als de wethouders ook een stapje terug zouden doen en voor maar bijvoorbeeld 80% uitbetaald te worden?
Tönjann reageert op deze vraag: ‘Oegstgeest is van zo’n omvang dat de gemeente recht heeft op 3,6 fte (voltijdsbanen) aan wethouders. We gebruiken deze mogelijkheid al niet. Bovendien hebben we een ambitieuze agenda en hebben nogaal wat slagen te gaan. Het was niet verstandig om met minder dan drie voltijdswethouders aan de slag te gaan.’ Roeffen vult aan: ‘Het subregionale overleg gaat veel beslag leggen op mijn portefeuille’ en Den Boer besluit: ‘We krijgen meer dan een dagtaak aan ons werk.’