Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Met open armen

OEGSTGEEST – De terugkeer van wethouder Jos Roeffen (LO) komt voor sommige politieke volgers als een verrassing. Niet alleen had Roeffen bij zijn aanstelling aangegeven, dat hij deze wethoudersbaan alleen tijdelijk zou doen, maar nog maar enige maanden terug kreeg Roeffen forse kritiek te verduren van fractievoorzitter Vincent Janssen (VVD). Het ging om de manier van communiceren en de gebrekkige informatie die de wethouder regelmatig over verschillende onderwerpen aan de raadsleden verstrekte.
Toch verwelkomt Janssen de ‘nieuwe’ wethouder met open armen. ‘Het college moet een team zijn, haar werk moet doen en een samenwerking zijn van temperament en kwaliteiten. Het werk van wethouder Roeffen is veel breder dan het beantwoorden van raadsvragen, anders zou het wel een heel duurbetaalde baan zijn. Ik ben heel blij dat Roeffen bereid is om nog een periode zijn schouders er onder te zetten. Hij is van de beschouwingen en analyses. Het past in de open cultuur dat je vanuit de raad aangeeft dat je niet tevreden bent. Ik denk dat we daar open en transparant mee omgaan. We hebben het volste vertrouwen in Roeffen en ik ben blij dat hij zijn kwaliteiten wil omzetten in Oegstgeest.’