Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Nieuwe wethouders benoemd

KAAG EN BRAASSEM – De wethouders Floris Schoonderwoerd (PRO), Henk Hoek (CDA) en Yvonne Peters (VVD) werden maandag 12 mei unaniem benoemd door de aanwezige raadsleden. Wethouder Harry van Schooten (SVKB) moest het met minder stemmen doen. 19 van de raadsleden stemden voor zijn benoeming en één gemeenteraadslid moest blijkbaar niets van Van Schooten als wethouder hebben. Deze politicus bracht een tegenstem uit.
Voor de benoeming maakte het niets uit, want alle wethouders waren met een overweldigende meerderheid gekozen. Burgemeester Marina van der Velde liet hen weten: ‘Uw voogangers hebben hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe gemeente Kaag en Braassem. Voor u ligt de nieuwe bestuursperiode, waarin de interactie van de inwoners bij u voorop staat. U zult besluiten gaan nemen en alle belangen daarbij wegen, maar wel op basis van het geformuleerde beleid. Een nieuw college, nieuwe inspiratie; ik wens u heel veel succes.’ Hierop volgde een applaus uit de zaal. Na de aanstelling van het nieuwe college namen Paul van Emmerik (VVD) en Kelly Straver (SVKB) de raadsplaatsen van de wethouders in. Het aankomende raadslid Laura van Klink (PRO) kon niet aanwezig zijn op de avond dat ze welkom geheten zou worden als raadslid.