Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2014

Onmin over bouwkavel

NOORDWIJK – Nu de Rijn Gouwe Lijn definitief niet doorgaat, kan de gemeente een bouwkavel op ’s Gravendijck verkopen. De leden van de commissie RBF waren hier woensdag 14 mei niet razend enthousiast over.
Wethouder Leon van Ast (Puur Noordwijk) probeerde de commissieleden nog over de streep te trekken. ‘Dit perceel brengt een belangrijke boekwaarde met zich mee. Als u andere wensen heeft, heeft dat consequenties voor de meerjarige financiering.’ Commissielid Paul Taverne (VVD) vond het ‘onverstandig om op korte termijn de kavels in de verkoop te doen. Geld vind ik geen argument voor dit besluit, want je  moet heel verstandig kijken hoe je met het laatst kaveltje omgaat.  Het is in het belang van ondernemers om dit industrieterrein op een hoogwaardig niveau te houen. Verkoop is niet gewenst gezien de huidige leegstand.’ Menko Wiersema van PvdA/GroenLinks tipte om het poppodium in dat gebied onder te brengen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering wordt dit onderwerp verder besproken.