Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 mei 2014

Startersleningen onder vuur

NOORDWIJK – De noodzaak van de startersleningen wordt de komende jaren mogelijk ter discussie gesteld. Dit bleek woensdag 14 mei tijdens de vergadering van de commissie RBF. Commissielid Carla Versteege (Puur Noordwijk) vroeg zich af of ‘er een andere manier dan de startersleningen is om starters op weg te helpen’. Ze riep het nieuwe college van Puur Noordwijk, Lijst Salman Noordwijk, PvdA/GroenLinks en D66 op om zich hier over te buigen.
Wethouder Leon van Ast (Puur Noordwijk) informeerde de commissieleden, dat in de regio verschillend gedacht wordt over de startersleningen. Zo zou dit instrument de prijzen van starterswoningen opdrijven, maar aan de andere kant kan dit instrument ook een ‘drijvende kurk’ zijn. Fractievoorzitter Jan de Ridder (CDA) greep direct naar de microfoon en riep de commissieleden toe: ‘We hebben die startersleningen met veel enthousiasme ingevoerd. Waak er voor om deze startersleningen niet door te laten gaan.’