Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

20 mei 2014

Tönjann onder vuur

OEGSTGEEST – Jarenlang was er van fractievoorzitter Tim van Tongeren (PrO) niets dan lof over wethouder Wendelien Tönjann, maar nu PrO niet in de coalitie dreigt te komen, lijkt de wederzijdse liefde flink bekoeld. De PrO-voorman vond vorige week dat de wethouder zich ‘badinerend’ opstelde en Tönjann klaagde erover dat Van Tongeren haar niet liet uitpraten.
Maar ook maakte Van Tongeren gehakt van een stuk, dat na vijf maanden nog altijd niet af is. ‘Het is merkwaardig dat het zo’n tijd moet kosten om de bevolking te informeren over die situatie. En wat vindt u van de dooddoener: ‘De omgeving is in beweging’, die in het rapport staat? De beweging is duidelijk; er moet worden samengewerkt. Onze zorg is dat er zo lang gewacht wordt met het onderzoek, dat we uiteindelijk met de pet in de hand aan de dichtst bijzijnde gemeente moeten vragen of we nog mogen samenwerken.’ Ook fractievoorzitter Boris Kocken (D66) vond dat het ‘vijf voor twaalf’ was voor dit onderwerp. Tönjann had ‘geen goede reden om aan te geven waarom er vertraging was opgelopen’ en liet weten, dat er ‘onvoldoende bezetting was om ubeerhaupt het onderzoek op te zetten’. Deze reactie leidde niet alleen tot kritiek van Van Tongeren (‘Uw reactie is badinerend’) en Kocken (‘Er moet heel snel een onderzoeksopzet op tafel komen liggen, anders komen we met een motie om dat onderzoek te krijgen’). Zelfs fractievoorzitter Vincent Janssen van Tönjanns partij de VVD was het openlijk niet met de wethouder eens. ‘Dit is niet een stuk waarover je drie maanden moet doen. Er is noodzaak om snel tot inzicht te komen.’ Hierop liet Tönjann weten dat ‘een gedetailleerd onderzoeksopzet eind mei’ klaar zal zijn.