Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2014

Betere balkons

LISSE –Stek gaat de balkons van de flatwoningen aan  het Rembrandtplein verbreden. Het college van burgemeester en wethouders gaf dinsdag 3 juni hier toestemming voor. Maar ook worden garageboxen omgebouwd tot in totaal zes woningen.
Inmiddels zijn aannemers heel druk bezig met het binnenwerk van de drie flats (grote Rembrandtflat 3, de kleine Rembrandtflat 4 en de kleine Ooievaarflat 1, JD) en volgens Stek-directeur Hans Al zijn de bewoners ‘tevreden over hoe de aannemers het aanpakken.’ De betere balkons is een volgende wens. Al: ‘We willen de bruikbaarheid van die balkons vergroten. Als je er nu een stoel op zet, kun je er niet meer langs. Die flats gaan zo lang mee, dan moet je iets verbeteren, wat kwalitatief niet handig is. Aan de balkons komt dus een extra punt.’
Wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) liet weten dat het college ‘graag meewerkt aan de renovatie van de flats op het Rembrandtplein en de Ooievaarstraat’. Omdat de grotere balkons wat gaan overhangen, draagt de gemeente ook de grond die hieronder ligt (maximaal 300 m2, JD) over aan Stek. Garageboxen aan het Rembrandtplein worden omgebouwd tot zes woningen; elk van die woningen krijgt ook een ‘klein voortuintje’, aldus Ruigrok. Verder worden alle hekwerken vervangen en de hoofdentrees worden vernieuwd. Voor de minder mobiele bewoners komt er een scootmobielstalplaats. Ruigrok: ‘De flats worden levensloopbestendiger en de tuintjes aan de voorkant zorgen voor een verbetering van het straatbeeld en een verlevendiging van de plint.’ De gemeente draagt geen cent bij aan de herinrichting van de openbare ruimte bij de flats; die kosten zijn voor Stek.