Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 24.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2014

Bezwaar tegen LED scherm afgewezen

ROELOFARENDSVEEN – De komst van een groot LED-scherm bij de ingang van het kantoorgebouw op Het Oog 1 is een doorn in het oog van een omwonende. Maar omdat hij vanuit zijn woning er geen direct uitzicht op heeft, wordt zijn bezwaarschrift niet ontvankelijk verklaard door het college van burgemeester en wethouders.
Voorafgaand aan een hoorzitting over dit bezwaarschrit oordeelde de gemeente, dat vanuit de woning van de bezwaarmaker het LED-scherm niet te zien is. En hierdoor ontbreekt volgens de regels ‘het rechtstreekse belang’. Toen hem dit verteld werd, zag de bezwaarmaker af van zijn recht om gehoord te worden door de Commissie van de Bezwaarschriften.