Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Bollendorpconferentie

STREEK – De vijf woningbouwcorporaties organiseren gezamenlijk een regioconferentie voor de wethouders en raadsleden in de Bollendorpen. Tijdens deze bijeenkomst worden de politici bijgepraat over de uitdagingen waar de corporaties voor staan en over welke onderwerpen die politici de komende jaren besluiten moeten  nemen.
Hans Al, directeur van Stek Wonen liet maandag 2 juni hierover weten: ‘We hebben als vijf corporaties een document opgesteld met onderwerpen die regionaal opgelost moeten worden.’ Het gaat hierbij om de vraag op welke zaken de woningbouwcorporaties moeten investeren. En vooral, waar ze dat een tandje minder kunnen doen. Ook zouden de gemeenten in de Bollenstreek één gemeenschappelijk beleid moeten hebben over de vraag tot hoe ver het percentage aan sociale woningen verminderd kan worden. Ook willen de corporaties duidelijkheid hebben over ‘wonen en zorg’. Al: ‘We hebben de verplichting om nog iets met zorg te doen, maar er moeten afspraken komen over wie er investeert in zaken als de toegankelijkheid van woningen.’
Al maakt zich zorgen over de wens van sommige gemeenten om 30% van de woningen uit het woonruimteverdeelsysteem te reserveren voor de eigen inwoners. ‘Doe dit niet en laat het nieuwe systeem eerst een tijdje functioneren of doe het wel, maar dan in onderlinge afstemming met de andere gemeenten.’ Deze vraagstukken leggen de woningbouwcorporaties op 13 juni tijdens een besloten regioconferentie voor aan de wethouders, beleidsmedewerkers en raadsleden in de Bollenstreek.