Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2014

Bouwhistorisch onderzoek

LISSE – De eigenaar van de oude boerderij aan de Laan van Rijckevorsel 16 (voorheen van de familie Schrama), mag nog niet beginnen met een verbouwing. Architect Diederik van Egmond gaf een presentaite van hoe ze het pand willen verbouwen. De leden van de monumentencommissie vonden echter, dat de historische onderdelen van het pand zoveel mogelijk behouden dienden te worden.
Ze gaven opdracht, dat de eigenaar eerst een bouwhistorisch onderzoek moet laten uitvoeren, zodat bekeken kan worden welke onderdelen van de oude boerderij echt historisch waardevol zijn en dus bewaard moeten blijven bij de verbouwing. Als dit onderzoek is afgerond, kan Van Egmond Architecten een aangepast plan voorleggen  bij de monumentencommissie.