Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

De Factorij naar raad

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 27 mei het voorlopig ontwerp voor het project ´De Factorij´ (Raadhuisplein) vastgesteld. Het bouwplan van Horsman krijgt veel steun, maar ook blijven er tegenstanders, zoals de eigenaren van De Gewoonste Zaak en de actiegroep ´Het Heemskerkplein moet blijven´. De gemeenteraad moet deze maand het voorlopig ontwerp voor De Factorij goedkeuren.
Het voorlopig ontwerp houdt meer rekening met onder meer de verkeersveiligheid voor de ouders en kinderen van basisschool De Akker en de doorgang van de Heereweg naar De Factorij. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) laat weten, dat het college voorlopig nog niet van plan is om extra parkeerplaatsen te realiseren. ´We willen eerst kijken of handhaving van het parkeren en een mogelijke uitbreiding van de blauwe zone selaas biedt.´