Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Geen gevaar voor EMVI tegenvallers

LISSE – De aanleg van de rotonde Ruishornlaan – Uitermeer kost de gemeente 200.000 euro meer dan gedacht was. D66 heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd of de gemeente ook bij andere projecten het risico loopt op aanbestedingen van bouwondernemingen die hoger uitvallen dan gedacht. Het college ontkent dit.
Voormalig wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) liet vorige maand nog weten, dat de reden voor de twee ton hogere aanbesteding komt door: ‘voor een deel de aantrekkende economie, maar ook is de gemeente zelf uitgegaan van een te lage raming van het prijspeil.’ Dinsdag 27 mei stelde wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie): ‘Er is sprake van een tegenvallertje van 200.000 euro. De kernvraag (van D66, JD) was: is het gevolg van deze wijze van aanbesteden en het toepassen van EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving,  JD) criteria, dat de toekomstige verwachtingen moeten worden bijgesteld?’ De wethouder geeft direct antwoord op deze vraag: ‘We hebben geen projecten, waarvan we verwachten dat een EMVI criteria wordt opgenomen, dat zal leiden tot hogere kosten.’