Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2014

Reacties toehoorders op bouwplannen Horsman

LISSE – De circa vijftig toehoorders hadden wel degelijk kritische opmerkingen over de plannen van Horsman. Met name waar het ging om het feit dat de in- en uitgang van het parkeerterrein verplaatst wordt naar de locatie aan de Schoolstraat.
Veel van de aanwezigen lieten weten, dat dit zal leiden tot opstoppingen. Met name tijdens de kwartieren vlak voor en na de schooltijden, wanneer ouders stoppen bij de ingang van het parkeerterrein om hun kinderen uit en in te laten stappen. Meerdere pleidooien werden gehouden om ook een doorgang voor het autoverkeer aan te leggen op de locatie naast de Nieuwe Voorhof. Maar John Moors van Horsman & Co deed hier geen toezeggingen over. De weg nog breder maken, zodat auto’s elkaar kunnen passeren, gaat ook niet gebeuren; in de tekeningen staan fietsenrekken en een stukje groen gepland.
De zes lindebomen zijn volgens de bouwtekeningen gedoemd te verdwijnen. Wel wil Horsman kijken naar mogelijkheden om de ruim honderd jaar oude eikeboom te verplaatsen. Maar of dat een reële optie is, moet nog blijken, want de voorbereidingen van het verplaatsen van zo’n majestueuze boom duren minimaal een jaar.
Willeke van Es zat samen met haar man ook in het publiek. Zij waren met name benieuwd naar hoe de koopappartementen er uit komen te zien. Helaas voor het echtpaar, werd daar maar weinig over gesproken. Toch vond Van Es het geen verspilde moeite om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. ‘Het was voor mij de eerste keer om zoiets mee te maken. Ik vind het ook een leuk plan, maar ze lieten zoveel tekeningen zien; nu weet ik nog steeds niet waar de koopappartementen komen. Door al die informatie raak je het spoor bijster.’ Toch heeft het echtpaar een besluit genomen; ‘We gaan hier niets kopen, want we hebben liever een appartement met een tuintje.’
Yaniv was tevreden over het verloop van de avond en hij ziet de bouwplannen wel zitten. ‘Er werd duidelijk uitgelegd hoe de plannen in elkaar zitten. Ik ben voorstander dat dit doorgaat. De beweegredenen van de tegenstanders wegen voor mij niet op tegen dit plan. En wat die toegang tot het parkeerterrein betreft: ‘De ingang zal breder zijn dan de huidige ingang is en dat is een goede zaak.’