Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2014

Slecht nieuws door meicirculaire

HILLEGOM – De meicirculaire van de rijksoverheid is uitgebracht en dat heeft gezorgd voor slecht nieuws voor de gemeente. Al een jaar zit het gemeentebestuur met smart te wachten op dit overzicht van rijksuitkeringen die voor 2015 worden uitbetaald. En dan gaat het om het geld waarvoor de gemeente de 3D (drie decentralisaties) voor de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), Jeugdzorg en (werk)integratie moeten uitvoeren.
Voor de uitvoering van de Jeugdzorg krijgt de gemeente 5% minder dan een half jaar geleden nog was voorspeld; slechts 3,9 miljoen euro. Ook voor de integratie van werklozen richting een baan krijgt Hillegom minder geld. In 2015 is dat nog maar 1,5 miljoen, terwijl dit in 2014 nog 2 miljoen euro is. Voor het uitvoeren van de taken op het gebied van de Wmo ontvangt onze gemeente 2,7 miljoen euro; dat is een half miljoen euro minder dan bijvoorbeeld de gemeente Lisse.