Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim 1,9 miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juni 2014

Slecht nieuws door meicirculaire

OEGSTGEEST – De meicirculaire van de rijksoverheid is uitgebracht en dat heeft gezorgd voor slecht nieuws voor de gemeente. Al een jaar zit het gemeentebestuur met smart te wachten op dit overzicht van rijksuitkeringen die voor 2015 worden uitbetaald. En dan gaat het om het geld waarvoor de gemeente de 3D (drie decentralisaties) voor de Wmo, Jeugdzorg en (werk)integratie moeten uitvoeren.
Voor de Wmo-taken mag Oegstgeest een bedrag van 2,0 miljoen euro tegemoet zien. Voor Jeugdzorg onvangt de gemeente 4,4 miljoen euro en dat is 5% minder dan waarop een half jaar geleden nog gerekend was. Per jongere (tot 18 jaar) krijgt Oegstgeest 862,80 cent en dat is meer dan gemeenten als Kaag en Braassem, Noordwijk en Lisse ontvangen. Maar wel is dat bedrag per jongere minder dan Teylingen, Hillegom en Noordwijkerhout mogen verwelkomen. Tot slot krijgt Oegstgeest in 2015 het bedrag van 1,2 miljoen voor de ‘integratieuitkering’. Voor  dit jaar is dat nog 1,6 miljoen euro.