Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 juni 2014

Speelplekken opgeknapt

LISSE – In de gemeente worden elf speelplekken opgeknapt. Het college van burgemeester en wethouders vindt de aanloop naar deze opknapronde een mooi voorbeeld van het nieuwe ´burgerparticipatie´.
Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) vertelt hierover: ´Tijdens het hele voortraject is nadrukkelijk met de bewoners gesproken over wat zij zouden willen over wat er in hun buurt gebeurt. Naar aanleiding van die gesprekken zijn voorlopige ontwerpen gemaakt.´ Zo komen er bijvoorbeeld in de Berliozstraat niet meer de klassieke wipkippen, maar ´speelaanleidingen´.
Nieuwenhuis: ´In de bestrating komen gekleurde strepen, met een hinkelbaan en knikkertegels. Kinderen bedenken hun eigen spelletjes op die manier.´ Hij ontkent dat deze nieuwe typen speelplekken een verkapte bezuiniging zijn: ´Als we echt zouden bezuinigen, zouden we helemaal geen enkele speelplek opknappen.´ Overigens komen op veel andere plekken wel weer speeltoestellen. De types speeltoestellen hangen niet alleen af van wat de omwonenden willen, maar ook de demografische samenstelling van de wijk. Nieuwenhuis is enthousiast over het eindresultaat dat binnenkort bereikt wordt: ´Het zijn leuke speelplekjes die we samen met de bewoners hebben bekeken en leuk gaan opknappen.´ Voor meer informatie: www.lisse.nl/Def/speelruimte/Definitieve-ontwerpen-speelplekken-en-werkplanning.html.